Nachopanerad kyckling

Igår testade vi ett nytt recept som fick toppbetyg.

20140614-123509.jpg
3-4 personer:
500 g kycklingfilé
50 g tortillachips
50 g riven ost
1 tsk chilipulver
3/4 dl vetemjöl (mandelmjöl funkar nog också)
1 uppvispat ägg
1 tsk salt

Blanda smulade tortillachips med chilipulver och riven ost. Dela kycklingfiléerna på längden. Vänd dem i ägg och sedan mjöl och slutligen i chipsblandningen. Lägg dem i en form. Ringla över lite rapsolja och strö över lite salt. Sätt in i ugnen i ca 25 min på 225 grader.
Trä dem sedan på träspett.

Till kycklingen gjorde vi stora klyftpotatisar på bakpotatis och en sås på turkisk yoghurt och sweet chilisås.

Mums!

Receptet kommer från Allas 15/14.
Allas, Hemmets Journal och Ica Buffé är mina absoluta favorittidningar när det gäller lättlagade och goda maträtter. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation