Midsommar och tack för den här tiden

Efter mycket funderingar fram och tillbaka har jag nu bestämt mig för att sluta blogga. Jag älskar fortfarande att laga mat och baka, men känner numera att bloggen inte ger mig så mycket, den är mest ett stressmoment för tillfället. När jag startade bloggen för 1,5 år sen var jag föräldraledig och tyckte det var kul att ha något kreativt att sysselsätta mig med förutom att vara med barnen. Nu har jag så många bollar i luften och har dessutom blivit husägare. Det finns just nu mycket annat som ger mig mer positiv energi och väljer därför att lägga all krut på det. Jag kommer att ha kvar mitt Instagramkonto : lisasmatochbak och där kommer jag att fortsätta lägga upp matbilder och inspiration. Följ mig gärna där istället. ;) Den här sidan finns ju även kvar för er som vill söka bland alla recept jag lagt upp under den här tiden. Och vem vet, jag kanske saknar bloggen så mycket att jag börjar igen om ett tag. ;)
Tack till alla er som har läst, testat mina recept, kommenterat och gett mig positiv energi att fortsätta.

Mitt sista inlägg blir från gårdagens midsommarafton.
Hoppas ni hade en fin dag. Det hade vi, 20 grader och sol, det är man inte bortskämd med på midsommarafton. På dagen firade vi med min mans släkt. Vi åt både grillat och olika sillsorter med färskpotatis. Har ni testat årets sill från Abba? Citron och ramslök är den smaksatt med -fantastiskt god.
Jag bakade tårtan och den blev enligt tårtmästaren Roy Fares recept som ni hittar på Mitt Kök.

20140621-170911.jpg
Väldigt gott med citron i tårtbottnen och en hemkokt vaniljkräm som blev riktigt god.

På kvällen hade vi vänner hemma på grillning. Vi grillade marinerad kycklingfilé och fläskfilé. Till det gjorde jag en potatissallad enligt ett recept från ICA och två kalla såser – en bea och en med ingefära och honung.

20140621-171248.jpg

Till dessert blev det en god jordgubbsmoussetårta på en browniebotten med daim. Även det receptet hittar ni på ICA.

20140621-171421.jpg

20140621-171441.jpg

Nu blir det lite fel ordning här, men innan grillmaten bjöd vi på lite snittar.
:)

20140621-171547.jpg
Laxsnittar:
3 tunnbröd
1 fp Cantadou pepparrotssmak
150 g kallrökt lax

Bred på osten, laxen och rulla ihop. Skär upp i snittar.

Skagensnittar:
En god skagenröra
Ett mörkt bröd (jag tog Lingongrova)
Dill

Skär ut eller tryck ut brödbitar. Jag använde små pepparkaksformar.
Fördela röran och toppa med dill.

Till barnen gjorde jag hjärtan med bara smör och gurka som uppskattades. :)

20140621-172023.jpg

Önskar er fortsatt fin midsommardag och sommar! <3 20140621-172300.jpg

20140621-211149.jpg
Kram Lisa

2 Thoughts on “Midsommar och tack för den här tiden

  1. Maja on 2014/06/21 at 22:39 said:

    Åh Lisa! Jag förstår verkligen att du har fullt upp om veckorna och man ska verkligen se till att göra det man vill och brinner för varje dag. MEN Gud vad jag kommer att sakna din blogg! Den har varit toppeninspo och vi har testat en massa gott!

    Längtar tills vi ses…inte långt kvar nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation