Cheesecakekladdkaka med Polly

I helgen testade jag att göra denna supersmarriga kladdkaka. Receptet hittade jag på Arla, men då jag upptäckte att vi inte hade mörk choklad hemma fick jag ändra om i receptet. Jag utgick från mitt favoritrecept på kladdkaka och rörde sedan i färskost och ploppade i lite Plopp. Den blev dundergod och med färska jordgubbar från trädgården och vaniljglass till detta så blev det en toppendessert!

20140617-093327.jpg
Ingredienser:
100 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
En näve jordnötter

20-30 Polly
75 g färskost (jag tog Arlas nya färskost för bakning)

Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan.
Rör i sockret och äggen. Tillsätt de torra ingredienserna. Blanda i nötterna och rör om ordentligt. Smöra en form, häll i smeten, klicka i färskosten och dra med en gaffel så du får ett mönster. Tryck i Pollygodisarna och sätt in i ugnen i ca 15 min på 175 grader.

20140617-093828.jpg

20140617-093839.jpg

One Thought on “Cheesecakekladdkaka med Polly

  1. Ser super gott ut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation