Amerikansk jordgubb- och rabarberpaj

Den här pajen har jag gjort minst tio gånger. Den är gudomligt god! Frasig, söt och alldeles underbar. Idag fick vi finbesök av barnens kusiner med föräldrar så då bakade jag denna goda paj och kanelbullar.

20140615-203343.jpg
Ingredienser:
Pajdeg:
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ägg
100 g smält smör

Fyllning:
Jordgubbar
Rabarber (skalad)

Blanda de torra ingredienserna. Blanda i ägget och det smälta smöret. Knåda ihop degen. Sätt ugnen på 180 grader. Skiva jordgubbarna och rabarberna och lägg dem i en form. Strö över lite potatismjöl för att jordgubbarna inte ska bli för vattniga. Tryck ut degen över bären. Sätt in i mitten av ugnen i ca 30 min.

Servera med vaniljvisp!

20140615-204044.jpg

20140615-204202.jpg

Jag är inne i en riktig bakperiod nu. Är riktigt baksugen. Längtar till midsommar då jag ska baka tårta både till lunchfirandet med släkten och kvällsfirandet med vänner.
Jag har tänkt att göra den här och den här. Vad tror ni om dem?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation