Underbar pizza på blomkålsbotten

Ikväll blev det pizza till fredagsmiddag. Jag gjorde två olika – en med dinkelbotten och en med blomkålsbotten. Både blev goda, men jag blev helt sjukt imponerad av blomkålsbottnen. Den smakade inte ens blomkål utan blev som en tunn härlig, smakrik och alldeles underbar pizzabotten. Gör den om ni vill äta en lite nyttigare variant av pizza men ändå vill njuta av en otroligt gooood pizza.

20140517-002720.jpg

Ingredienser till 2 stora portioner:
1/2 färskt stort blomkålshuvud
1 ägg
1,5 dl riven ost
2 tsk fiberhusk
Lite salt
Lite pepparmixkrydda

Kör blomkålsbukettena i en matberedare till fint mjöl. Värm mjölet i en skål i micron i några minuter. Krama ur vätskan. Låt det svalna. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta samman till en deg. Platta ut på ett bakplåtspapper. Förgrädda i 7 min på 225 grader. Lägg på en god tomatsås, riven ost och valfri topping. Sätt in i ugnen i ca 10-15 min till.

Mmmmmmums!

20140517-003243.jpg

20140517-003323.jpg

20140517-003342.jpg

20140517-003412.jpg
Dinkelmjölspizza med en botten av dinkelmjöl, vatten, olivolja, blå jäst och lite salt.

Inspiration till blomkålsdegen hittade jag hos Åse på bloggen 56kilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation