Ugnsbakad mandelpotatis

Hej på er!
Hoppas ni har haft en skön helg. Jag har varit iväg på utbildning i Göteborg hela helgen så har inte haft tid att skriva något här. Men nu kliar det i bloggfingrarna. ;)
Förra veckan grillade vi fläskytterfilé och till det så ugnsbakade vi mandelpotatishalvor. Busenkelt och så gott!

20140505-104154.jpg

20140505-104214.jpg
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta mandelpotatisen. Dela dem på längden. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och strö över lite flingsalt.
Sätt in i ugnen i ca 25 min.
Servera med det grillade köttet, en härlig sallad och en god kall sås.

På tal om flingsalt. Visste du att de flesta flingsalter inte innehåller jod. Kroppen, främst sköldkörteln, behöver jod så tänk på att komplettera med jodberikat salt i lagom mängd. För mycket salt är ju inte heller bra.

Måste även tipsa er om en fantastisk restaurang som jag och mina vänner åt på i helgen. Miss Sophie heter den och ligger på Avenyn i Gbg. Jag åt den godaste hamburgaren på högrevsfärs som jag någonsin har ätit. Sen var det trevlig personal och mysig miljö – toppbetyg helt enkelt.
Bilden på hamburgaren blev väldigt mörk men tar med den ändå. ;)

20140505-104917.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation