Sesampanerad kyckling

-Mmmm mamma! Sån här mat gillar jag.

Kvällens middag fick toppbetyg av vår son. Vad bra, för den är både lättlagad och nyttig.

20140512-213256.jpg
Gör så här:
Skiva kycklingfiléerna, salta dem lite. Vänd dem i skalade sesamfrön och stek sedan i rapsolja på medelvärme tills fröna är gyllengula och kycklingen är färdig. Vi åt kycklingen tillsammans med glasnudlar gjorda på mungobönsmjöl, en kall sås och wokade thaigrönsaker med cashewnötter.

Visste du att sesamfrön innehåller nyttiga omättade fetter och är rika på både kalcium och järn? Alltså är de ett bättre val för din kropp än att panera i ströbröd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation