Pulled Pork

Det går ett par månader mellan gångerna nu för att vi inte ska tröttna. Denna gång testade jag att koka en egen barbequesås och det blev kalasgott.

Ingredienser barbequesås:
1 dl chilisås
1 dl vatten
2 msk honung
0,5 msk smoke liquid
0,5 dl äppelcidervinäger
1 msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
1 dl finhackad rotselleri
1 köttbuljongtärning
1 tsk chilipulver
1/2 msk paprikapulver

Fräs den hackade löken, vitlöken och rotsellerin i olja. Tillsätt resten och låt det småkoka i 10 min.

Lägg en 1,5 kg benfri fläskkarrébit i en lergryta. Salta, lägg i 4 vitlöksklyftor och en klyftad gul lök. Salta och peppra. Häll över barbequesåsen och sätt in i ugnen på 110 grader i ca 8 timmar.
Sära på köttet genom att dra med två gafflar igenom det. Häll av lite av vätskan.
Servera med tortillabröd, surdegsbröd eller hamburgerbröd, en god kall sås och dina favorittillbehör.

Vi testade att göra picklad rödlök för första gången och det var sååå gott och enkelt.
Skiva en rödlök tunt, pressa över saften från en halv lime och strö över lite flingsalt. Sätt in i kylen i 30 min innan servering.

20140525-222506.jpg

20140525-222538.jpg

20140525-222742.jpg

Receptet på barbequesåsen kommer från Åse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation