Pastagratäng med köttfärs

Min mamma bjöd på en god pastagratäng i påskhelgen. Jag äter väldigt sällan pasta för att min mage mår inte så bra av det. Men ibland kan det vara värt det, för det är ju väldigt gott.

20140426-095348.jpg
Ingredienser:
300 g penne pasta
400 g nötfärs
1 pkt tärnat bacon
1 hackad gul lök
1 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
400 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 dl rött vin
1 köttbuljongtärning
1 msk hackad färsk basilika
Salt, peppar

Koka pastan (ta den från plattan en min tidigare än rek.).
Fräs löken och baconen. Tillsätt nötfärs, bryn ihop. Tillsätt tomatkross, vin, tomatpuré, buljongtärning och kryddor. Låt det koka upp och sjud en stund (ju längre desto godare).

Ostsås:
2 dl grädde
2 1/2 dl mjölk
2 msk mjöl
1 dl riven lagrad ost
Salt
Vitpeppar

Vispa ihop grädde, mjölk och mjöl i en kastrull . Koka upp, vispa så det inte bränns vid. Tillsätt ost och kryddor.

Sätt ugnen på 220 grader. Blanda pasta med köttfärssås.
Häll blandningen i en oljad form. Häll över ostsåsen.
Toppa med en hackad mozarellaboll . Sätt in i mitten av ugnen i ca 20 min. Garnera med färsk basilika.

Servera med en god sallad!

20140426-101326.jpg

Receptet kommer från Allas 05/14

Ha en fin helg alla läsare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation