När jag ser ett spännande recept i en tidning, på Instagram, i en kokbok eller som det här, på Facebook, då fotar jag alltid receptet för att inte glömma bort att testa det. Igår blev jag sugen på något gott ute i solen och kom då på att testa den här godingen.
Ingredienser till 4 portioner:
5 dl frysta hallon
3 dl kokosflingor
2 ägg
1 msk honung
1 msk socker
20 g smör
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg hallonen i en stor form eller fyra små portionsformar. Vispa ihop kokos och ägg. Ringla honung och strö lite socker över hallonen. Fördela kokosblandningen över hallonen. Hyvla över smöret.
Sätt in i nedre delen av ugnen i ca 10 min.
Servera med vaniljkesella, vispad grädde eller kokosgrädde.
Receptet kommer från Viktväktarna, alltså ett hyffsat nyttigt recept.
Tips: Undviker du vanligt socker kan du t.ex. byta ut det till kokossocker.
Äter du dessutom enligt Paleo kan du fördela över lite kokosolja istället för smör.
Detta får bli kvällens efterrätt :)
Hoppas den blev god! :)