Imorse var det ingen morgonstress så jag passade på att baka glutenfria frallor med bl.a. bovetemjöl, havregryn och filmjölk. De innehåller bakpulver istället för jäst så de blir klara på 20 min.
Ingredienser:
2 dl havregryn
1 dl bovetemjöl
1 dl fiberhusk
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör
4 dl filmjölk
Sätt ugnen på 250 grader. Finfördela smöret i de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och knåda ihop till en deg.
Rulla till 10 bullar. In i mitten av ugnen i 10 minuter.
Mmmm, så gott med nybakade varma frallor med (mycket) bregott som smälter och ett gott pålägg. En smoothie på kvarg, fryst banan, fryst mango och kanel till det så var man fulltankad för en ny dag med nya utmaningar att ta tag i.
Receptet kommer från senaste numret av Icas tidning “Buffé”.
Senast kommenterat