Kasslergratäng

Åå så skönt med helg och sol!
Igår hade vi inspirationsdag på gymmet där jag instruerar gruppträning. Jag körde ett härligt och glädjefyllt konditionspass. Sen gick jag på en fantastisk föreläsning som gav mig många tankar. I det stora hela handlade föreläsningen om att, du har ett bara ett liv, lägg energi på sånt som gör dig glad och prioritera bort sånt som ger dig negativ energi. Har du ett jobb du inte trivs med, tänk om, vad vill du göra istället? Har du endel vänner som bara tar energi från dig, välj bort och umgås med dem som gör dig glad.
Nog om det. :)
Bläddrade igenom mina bilder igår och insåg att jag har många recept som jag inte har hunnit dela med mig av till er. Här får ni det första av dem – en god vardagsgratäng med kassler, broccoli, blomkål och en ostsås.

20140316-100707.jpg
Ingredienser till 4 pers:
600 g kassler
500 g broccoli (jag tog fryst som jag tinade)
300 g blomkål

Sås:
25 g smör
2 msk mjöl
4 dl mjölk
2 dl riven ost
Oregano
Salt vitpeppar
Lite paprikapulver

Sätt ugnen på 225 grader. Skär kasslern i tunna skivor och lägg dem i en form. Lägg blomkålen och broccolin ovanpå.
Smält smöret i en kastrull. Blanda i mjölet och häll på lite mjölk i taget och vispa runt. Koka upp och låt den sjuda en stund. Krydda, i med osten och smaka av. Häll såsen över kasslern, blomkålen och broccolin. Sätt in i ugnen i ca 20 min. Servera med ris, pressad potatis eller bara en härlig sallad.

Receptet hittade jag hos ICA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation