Kalasförberedelser

På fredag fyller vår lilla solstråle 2 år! Tänk vad tiden går, hon var ju nyss en liten bebis. :) På fredag blir det kalas. Jag älskar att ställa till med kalas, det är nog faktiskt det roligaste jag vet. Ok, det kanske inte är så kul att städa innan och efter, men att göra tårtor, duka, laga mat och träffa nära och kära är ju underbart!
Idag har jag pysslat ihop en liten tårtdekoration.

20140303-204156.jpg

20140303-204222.jpg

Till lunch idag blev det en liten lätt hälsotallrik som innehåller allt kroppen vill ha – nyttiga fetter, bra kolhydrater, protein, fibrer och vitaminer.

20140303-204621.jpg
Till middag blev det chilirester från gårdagens långkok. Barnen fick potatismos och fiskpinnar. Asså, jag mår inte bra när jag ger dem halvfabrikat, men ibland händer det. Läste på innehållsförteckningen på fispinnarna och blev ändå chockad över att de inte innehåller några E-ämnen, fiskhalten var hög och så innehöll de nyttig rapsolja. Mitt dåliga samvete försvann nästan.. ;)

Jag läser just nu en kurs i Kost och Hälsa och tycker det är så sjukt intressant att jag till sommaren även ska hoppa på en kostrådgivarutbildning. Spännande!

3 Thoughts on “Kalasförberedelser

 1. Maja on 2014/03/04 at 10:47 said:

  Finaste Lisa!

  Du inspirerar varje dag med din blogg! Du är grym! Tänk att lilla E snart är två år…galet! Alice fyller ju 1 på måndag så det blir perfekt med lite kalasinspo på din blogg som jag kan suga åt mig av!;-)

  Utbildningen som kostrådgivare låter ju riktigt roligt! Kommer passa Dig perfekt!

  Stor kram t hela familjen från oss!

  • Lisa on 2014/03/04 at 16:10 said:

   Tack fina Maja! Vad glad jag blir. Ibland undrar jag varför jag gör detta. Tiden är ju inte överflödig direkt, men när jag får sådana här kommentarer blir jag så peppad att fortsätta och att laga mat och baka är ju nåt av det roligaste jag vet. :) Oj, är A snart 1 år!!! Herre Gud vad tiden går. Hon är söt som socker! Nu måste vi ses snart. :) Kraaaaaam och tack

 2. Maja on 2014/03/06 at 21:11 said:

  Varsågod! Det är dagens sanning! Det är alla vi som läser som måste skärpa oss m kommentarerna så du får feedback! Jag är inne nästan varje dag och suger åt mig av allt bra!

  Hoppas att Ni får en mysig dag imån när söta lilla E fyller år! Vi kommer snart neråt!;-)

  Stor kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation