Granola med pepparkakssmak

Min mamma var på besök förra helgen. Hon hade med sig senaste numret av Hemmets Journal som jag bläddrade lite i. I tidningen hittade jag ett spännande recept på Granola med pepparkakskryddor som jag var tvungen att testa.

20140312-125450.jpg
Ingredienser:
3,5 dl havregryn
1 dl sötmandlar
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 msk pepparkakskrydda
1 msk honung
1 msk rapsolja eller kokosolja
2 msk vatten

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka mandlarna och blanda sedan med havregryn, pumpakärnor, solrosfrön och kryddan. I en annan skål blandar du olja, vatten och honung. Häll vätskan i granolablandningen och rör om ordentligt. Fördela granolan på ett bakplåtspapper på en plåt. Sätt in i ugnen i ca 15 min. Rör om ett par gånger under rostningen.

Mmm, så gott i yoghurten!

20140312-130151.jpg

2 Thoughts on “Granola med pepparkakssmak

  1. Men hallå vad gott detta ser ut :)
    Börjar klia i fixarfingrarna…:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation