Glutenfritt morotsbröd

Igår testade jag att baka ett gluten- och mjölkfritt morotsbröd som blev både gott och mättande.

20140322-002425.jpg
Ingredienser:
6 ägg
2 dl vatten

4 dl mandelmjöl
5 msk fiberhusk
1/2 dl kokosmjöl
0,5 dl linfrön
2 tsk bakpulver
2 finrivna morötter
2 tsk kanel (eller brödkryddor)
Lite havssalt

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggen fluffiga ihop med vattnet.

Blanda ihop resten. Tillsätt det uppvispade äggvattnet och låt det stå och svälla i 5 min. Smörj en långpanna med olivolja. Tryck ut degen. Nagga den! Sätt in i ugnen i ca 20 min. Dela i fyrkanter.

20140322-003141.jpg

20140322-003201.jpg
Jag hittade receptet här.

2 Thoughts on “Glutenfritt morotsbröd

  1. Hej Lisa

    Vad fina Morotsbröden blev!

    Tack snälla för din länkning till oss!

    Magnus & Jenny

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation