Fläskfilégratäng

Asså vilken skum grej som hände igår… Mannen handlade ingredienser till fredagsmiddagen som skulle bli en god fläskfilégratäng med bl.a rött vin, grädde, purjolök, cocktailtomater och västerbottenost. Jag var grymt hungrig efter en löptur i fina vårvädret och barnen var också trötta och vrålhungriga. När jag öppnade fläskfiléförpackningen (färsk, ej vacumförpackad) kom det en stickande lukt som liksom stack i halsen. Men själva fläskfilén luktade som vanligt så jag stekte den, men då blev den stickande känslan i halsen ännu värre. Mannen kom ner och han började hosta och öppna fönster för att vädra. Jag tänkte att det kanske var vitpepparn så jag fortsatte med såsen och satte in gratängen i ugnen. Men den konstiga känslan fortsatte och jag började inbilla mig att någon hade förgiftat köttet så tillslut bestämde vi oss för att panikköpa hamburgare på MAX till hela familjen. Men gratängen såg sååå god ut så jag måste verkligen testa att laga den igen. Receptet hittade jag hos Stina på Mitt Kök.

20140329-103935.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation