Fettisdagen

Såklart att man måste käka semlor på Fettisdagen. Jag gjorde tre olika sorters minisemlor idag – två LCHF-semlor, två vanliga semlor och en med nutellafyllning. Kom nyss hem från mitt Bodypumppass och ställer nu frågan: Vilken ska jag välja? :)

20140304-215740.jpg
LCHF-semlorna är bakade enligt 56kilos recept, med lite justeringar.

Ingredienser till 4-6 bullar:
3 eko ägg
4 msk sötning (jag tog kokossocker)
1 dl grädde (jag tog mandelmjölk, vilket blev supergott)
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
3 tsk bakpulver
2,5 msk fiberhusk
2-3 tsk kardemumma

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning fluffigt. Tillsätt resten av ingredienserna. Blanda ihop och låt stå i 5 min. Forma till bullar med blöta händer. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt och sätt in i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna.

Fyllning:
Mal sötmandlar, blanda i lite ovispad grädde och agavesirap.

Grädde:
Vispa grädden ihop med en nypa kokossocker och vaniljpulver.
För Paleo: Vispa kokosgrädde!

Topping:
Sukrin Melis / Florsocker

Skär av hatten på bullarna. Gröp ur lite av innehållet på bottendelen. Blanda ihop med mandelfyllningen. Bred på fyllningen på bottnarna. Spritsa på grädde, lägg på locket och sikta över sukrin melis (jag tog vanligt florsocker)

20140304-215812.jpg
De andra bullarna tog jag fram från frysen och de är gjorde på vanlig vetebulledeg med kardemumma.

Muuuuuums!

Instagram: lisasmatochbak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation