Biff Lindström

Ibland tipsar min mamma och syrra mig om goda rätter som de har lagat. Förra veckan skickade mamma ett recept och en bild på de här biffarna. Ser ju fantastiskt gott ut! De måste jag testa, ska ni?

20140325-114720.jpg
Ingredienser till 4 personer:
500 g blandfärs
1 1/2 dl vatten
3/4 dl ströbröd
1 msk potatismjöl
2 dl finhackade inlagda rödbetor
3 msk finhackad saltgurka/ättiksgurka
2 msk finhackad lök
1 msk kapris
1 ägg
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk smör
Sås:
3 dl vatten
3 msk kalvfond
2 msk soja
2 msk vetemjöl

Vitlökssmör:
100 g smör
3 vitlöksklyftor
4 msk finhackad persilja

Biffar: Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop vatten, potatismjöl och ströbröd. Låt det svälla i 10 min. Blanda i resten, forma till biffar och stek några minuter på varje sida.
Lägg dem i en form och sätt in i ugnen i ca 15 min.

Sås: Vispa ihop allt i en kastrull och låt det koka upp. (Jag skulle nog runda av med lite grädde och lite vitpeppar)

Smör: Blanda smöret med pressade vitlöksklyftor och persilja. Forma till en “korv”, plasta in och lägg in i frysen en kort stund. Skiva upp och lägg en skiva på varje biff vid servering.

Mamma hittade receptet i Hemmets Journal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation