Torsk i god tomatsås toppad med mozzarella

Igår lagade jag en god italiensk torskgratäng. Barnen mumsade i sig stora portioner, ja även jag och mannen. :)

20140225-215605.jpg
4-6 port:
2 fp torskfilé
1 burk krossade tomater
1 stor pressad vitlöksklyfta
Färsk basilika
Olivolja
Dill
Salt
Svartpeppar
(Lite socker)
1 mozarellaostboll

Tina torskfilén så att den går att dela i bitar.
Fräs den pressade vitlöken gyllengul i lite olivolja. Häll över tomatkrossen och krydda med dill, basilikablad, salt och peppar. Koka upp!
Lägg torskbitarna i en form, häll över tomatsåsen. Skiva mozarellan och fördela den överst. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 25 min eller tills fisken är vit och färdig.

Servera med pressad potatis!
(Bilden visar gratängen före ugnstillagningen)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation