Rawfood-paj med fudgetäcke

När min fd. gymkollega Jessica (som också har hjälpt mig med designen på den här bloggen) la upp ett recept på en smarrig och nyttig efterrättspaj blev jag så sugen på att testa. Nu var det ett tag sen hon la upp receptet, men i förra veckan var stunden inne. Jo, jag vet, jag har snöat in lite på raw food och framför allt desserter med dadlar. Jag utgick från Jessicas recept men tog mandlar istället för pecannötter.
Ingredienser till 2 små pajformar:
1 dl mandlar
1 dl russin
Lite vatten
1 tsk vaniljpulver
Lite salt

Fudge:
1,5 msk jordnötssmör
1 dl dadlar
1,5 msk kakao
0,5 msk kokosolja
Lite vatten

Mixa mandlarna och russinen. Tillsätt lite vatten, vaniljpulver och lite lite salt.
Mixa ihop och tryck ut i små pajformar. Sätt in i frysen en liten stund.

Mixa ihop ingredienserna till fudgen med en stavmixer. Bred ut över mandelbottnen. Dekorera med lite mandlar.
Sätt in i frysen i 1-2 timmar. Skär upp och njut!

Helt vansinnigt god!

20140226-181349.jpg

Nu när jag har dadlar över i kylen så ska jag även testa att baka en Paleokladdkaka. Spännande!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation