Ljuvlig pannacotta

Ända sedan Jenny la upp en bild på deras Nyårsdessert har jag tänkt att den där måste jag testa. Igår var det dags! Den var magiskt god och krämig. Vilken hit med Phiadelphiaost i pannacotta.

20140216-113039.jpg

20140216-113304.jpg
Ingredienser till 4:
3 dl vispgrädde
1 vaniljstång (jag tog istället en nypa vaniljpulver+1tsk vaniljsocker)
0,5 dl socker
200 g phiadephiaost
1,5 gelatinblad

Lite nutella+lite grädde

4 passionsfrukter och 4 jordgubbar till topping

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
Värm grädden med socker och vanilj.
Låt den koka upp och ta den sedan från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör om ordentligt. Tillsätt osten och rör runt ordentligt tills den är slät.
Blanda nutella med lite grädde för att nutellan inte ska bli för hård i kylen. Fördela i fyra glas.
Häll över gräddblandningen, plasta över och sätt in i kylen i minst 3 timmar.
Toppa med passionsfrukt och jordgubbar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation