Chiapudding

Har ni hört talas om chiafröet? Oj oj oj vad mycket nyttigheter det lilla fröet innehåller. Igår kväll blandade jag ihop en chiapudding som fick stå och tjocka till sig i kylskåpet över natten.
Jag hittade ett recept på Aftonbladet, men som jag spetsade till med lite vaniljpulver och saffran (inspiration från 56kilo). Lite apelsinklyftor på toppen satte pricken över i:et.

20140213-103458.jpg
1-2 portioner:
2,5 mjölk/mandelmjölk
0,75 dl chiafrön
Lite agavesirap
Lite vaniljpulver
1/2 pkt saffran
Bär eller apelsinbitar att toppa med

Blanda ihop allt, häll upp i glas och låt stå över natten. Toppa med bär eller apelsinbitar.

Här kan du läsa mer om chiafröet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation