Tomatsoppa och goda frallor

Igår bjöd vi syster med familj på god tomatsoppa toppad med bacon, ost och creme fraiche.
Till den bakade jag luftiga och goda frallor.

Jag åt ju mjöl-/glutenfritt ett tag, men märkte sedan att det nog inte var det som gjorde min mage illa utan snarare stress och oro. Nu är livet lite lugnare – skönt! Så nu blir det lite vanligt bröd då och då, även fast jag är ett ett stor knäckebrödsfantast.

Här kommer i alla fall recepten:

Tomatsoppa till 4:
3 fp tomatkross med örter
6 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 vitlöksklyftor
1 msk socker
1 dl grädde
2 dl pasta
Salt
Cayennepeppar

Fräs pressade vitlöksklyftor i olivolja. Tillsätt vatten och koka upp.
Tillsätt tomatkrossen och de smulade buljongtärningarna. Koka upp och sjud en halvtimme. Koka pastan.
Mixa soppan om du vill ha den slät.
Tillsätt grädde, pastan och krydda!

Var försiktig med cayennekryddan (stark). :-)

Toppa med knaperstekt bacon, riven ost eller smulad fetaost och en klick creme fraiche.

Receptet hittade jag på Jennys matblogg, den enda matbloggen som jag läser varje dag. :)

20131230-174159.jpg

20131230-174446.jpg

20131230-174552.jpg

Receptet på frallorna hittade jag här.
Jag lät dem jäsa i 40 min,
penslade med vatten och toppade med chiafrön (protein och fiberrika).

Ha nu ett riktigt fint avslut på 2013!

Jag kommer såklart att fota vår nyårsmat och dela med mig av recepten till er.

(För LCHF-soppa: skippa pastan, sockret och häll i en extra skvätt grädde)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation