Tacogratäng

Julmat är ju väldans gott, men man brukar vara sugen på något helt annat i mellandagarna efter att ha ätit julmatsrester i flera dagar.
Igår testade jag att göra en ny typ av tacogratäng. Har testat den här tidigare.
Jag fick inspirationen från Kryddburken, men gjorde om receptet lite.

20131221-170059.jpg
Ingredienser till 4-6 personer
900 g blandfärs
1 fp eko tacokrydda
Svartpeppar
1 vitlöksklyfta

5 dl creme fraiche
Salt
1 msk honung
Svartpeppar

1 burk organic tacosås

1 purjolök
1 röd paprika
1 ask cocktailtomater

3 dl riven ost

Nachochips

Bryn köttfärsen i lite smör. Tillsätt kryddorna.
Fräs strimlad purjolök och tärnad paprika i lite olja. Blanda cremefraichen med honung och kryddor.

Lägg köttfärsen i en form. Lägg över paprikan och purjolöken.
Häll över salsasåsen. Bred över creme fraichen, halvera tomaterna och lägg över och riv över osten.
Sätt in i ugnen på 180 grader i ca 35 min.

Stick mer lite nachochips och servera med en sallad och fler nachochips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation