Saffranslängd med vit choklad

Lussbullar i all ära, men de här var det godaste jag har bakat på länge. Mums!

20131207-090101.jpg
1 lång längd:
100 g smör
2,5 dl röd mjölk
1 dl socker
1 pkt saffran
Ca 6,5 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
1/2 pkt röd jäst

Fyllning:
100 g vit choklad
1/4 dl socker
40 g smör

1 uppvispat ägg till pensling
Pärlsocker

Smält smöret, rör i mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen och lös med vätskan, socker, saffran och salt.

Blanda i mjöl, lite i taget. Om du har en bakmaskin så kör du degen där i för bäst resultat.
Låt den jäsa under duk i ca 30 min.

Kavla ut till en rektangel. Bred på smör, riv över chokladen och strö över sockret på ena halvan.
Vik in den fyllda delen mot mitten och den icke fyllda över.

Låt längden jäsa i ytterligare 30 min.
Sätt ugnen på 175 grader.

Pensla med ägget och strö över pärlsocker.
Tjoffa in i ugnen i ca 25 min.

Receptet kommer från ICA.

20131207-091559.jpg

20131207-091617.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation