Mintchokladpannacotta med polkagrädde

Den här pannacottan är en av mina absoluta favoriter när det gäller desserter. Jag har tipsat er om den tidigare, men igår gjorde jag en julig variant av den genom att toppa den med polkagrädde.

4-6 personer:
5 dl vispgrädde
3 gelatinblad
180 g Marabous Mintkrokant

Till garnering:
1,5 dl vispgrädde
10 polkagrisar (mixa dem grovt)

Koka upp grädden, sänk värmen och smält ner chokladen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.
Ta kastrullen från värmen och rör i gelatinbladen. Rör ordentligt tills de smält helt.
Häll upp i serveringsglas och ställ in i kylen i minst 3 timmar.

Till serveringen: Vispa grädde och blanda med hälften av polkagrisarna.
Strö över resten.
Servera!

20131205-120057.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation