Lasagne med keso

Idag fick maten högsta betyg av alla i familjen. Lasagne med köttfärssås, lasagneplattor, keso och ost stod på kvällens meny.
Har du testat att göra lasagne mer keso istället för bechamelsås?
Väldigt gott och kanske lite nyttigare?

20131218-224422.jpg

Ingredienser:
800 g blandfärs
1 fp passerade tomater
3 msk ketchup
Salt
Svartpeppar
Oregano
Lite cayennepeppar

3,5 dl keso + 2 dl riven ost
Salt
Svartpeppar

Lasagneplattor

Mjölk
1 dl riven ost till toppen

Bryn köttfärsen, tillsätt de passerade tomaterna och kryddorna. Koka ihop.

Blanda keso, ost och kryddor i en skål.

Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg ett lager med keso/ost i botten, sedan ett lager plattor, köttfärssås, plattor, keso/ost och köttfärssås, plattor och lite köttfärssås över det och slutligen riven ost. Häll i mjölk vid sidan så att det nästa når upp till översta lagret. Sätt in i ugnen i ca 35 min.

Servera med en sallad!

20131218-225307.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation