Foccacia

Det här brödet är så gott. Jag toppade med flingsalt, men du kan stoppa ner nästan vad du vill i det, t.ex. fetaost, cocktailtomater eller getost.

20131227-160925.jpg
Ingredienser:
1/2 pkt jäst
0,5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
2 msk honung
1 msk flingsalt
Ca 7 dl vetemjöl special

Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Lös jästen med vattnet, olivolja, salt och honung. Blanda i lite mjöl i taget. Kör i bakmaskin för bäst resultat (enligt mig). Jäs under bakduk i 45 min.
Dela degen i två delar. Ringla lite olivolja på ett bakplåtspapper. Tryck ut degen till två runda kakor med 2 cm tjocklek. Jäs under bakduk i 30 min. Sätt ugnen på 220 grader varmluft. Gör några hål med fingret. Ringla lite olivolja och strö över lite flingsalt.
Sätt in i mitten av ugnen i ca 10 min.

Receptet kommer från Leila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation