Saffranskaka

Idag startade jag dagen med att instruera två Les Mills-klasser. Har jag sagt att jag även älskar träning och arbetar som gruppträningsinstruktör? Träningsglädje och matglädje gifter sig fint med varandra.

Sen följdes dagen av fika hos syster med min familj, min faster och kusin.
Min syster bjöd på en fantastiskt god saffranskaka.

20131130-212830.jpg
Ingredienser:
3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
0,5 g saffran
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk rom
Lite salt

Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och poröst.
Smält smöret, blanda med mjölk, saffran och rom. Rör ihop med äggblandningen.
Blanda ihop mjölet, saltet och bakpulvret. Vänd ner i smeten.

Smörj en form och strö lite kokosflingor i den. Häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min på 175 grader. Pudra florsocker över till serveringen.

Receptet kommer från Leila Lindholm.

Dagen fortsatte sedan med adventsmingel hos en av mina närmsta vänner. Hon bjöd på supergod mingelmat i julanda.
Toppendag helt enkelt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation