Pepparkakor

Igår bakade jag och min lille son pepparkakor. Han älskar verkligen pepparkakor och vi köper faktiskt Annas pepparkakor året om. I år gjorde jag egen deg för första gången och det var ju lätt som en plätt och goda blev de. Jag gjorde enligt receptet på baksidan av Santa Marias pepparkakskrydda.

20131124-192945.jpg
Ingredienser till måååånga pepparkakor:
300 g smör
1 1/2 dl mörk sirap
4 dl socker
1 påse pepparkakskryddor
3 ägg
2 tsk bikarbonat
Ca 1,3 l vetemjöl

Koka upp smör, socker, sirap och kryddorna. Låt kallna!
Tillsätt sedan äggen. Blanda bikarbonat med lite av mjölet och rör ner i smeten. Tillsätt resten av mjölet, men ta ett par dl i taget. Jag körde degen i min älskade turkosa Kitchen Aid och den blev så fin.
Låt den sedan vila i kylen i minst 3 timmar. Ta ut den en stund innan den ska kavlas ut.
Kavla ut den tunnt. Tryck kakor med formar och lägg dem på ett bakplåtspapper. Sätt in i mitten av ugnen på 175-200 grader i ca 8-10 min.
Låt dem svalna innan du lägger dem i en burk.

20131124-193641.jpg
Våra blev i tjockaste laget, men det är det som är charmigt med att baka med barn. Min son ville kavla och då vill inte jag rätta till. De blev supergoda!
Om det stämmer att man blir snäll av pepparkakor så kommer vi få många julklappar i år. ;)

20131124-193917.jpg
Min lille kille ville ha glasyr på några av dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation