Nöttårta med kola, grädde och choklad

Den här tårtan är supergod och alla kan baka den, jag lovar! ;)

20131117-203353.jpg
Nötbotten:
1 1/4 dl nötkärnor
125 g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Mal nötterna. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen under omrörning tills smeten blir vit och skummig. Tillsätt mjölet, bakpulvret och nötterna.
Smörj och bröa en form med avtagbar kant. Häll i smeten. Sätt in i ugnen i ca 30 min.

Låt bottnen svalna.

Bred sedan på en burk med karamelliserad mjölk (eller koka en burk med kondenserad mjölk i 2,5 timmar).

Vispa 2 dl grädde och bred över kolan och riv slutligen över lite mörk choklad.

20131117-204833.jpg

20131117-204854.jpg

Sätt in i kylen ett par timmar så att den får gotta ihop sig.

Receptet på nötbottnen kommer från “Sju sorters kakor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation