Linsbiffar

Idag blev det vegetarisk mat i form av linsbiffar. Jag utgick från det här receptet, men ändrade om det lite.

20131126-194401.jpg
Ingredienser:
2 rivna morötter
2 dl röda linser
1 grönsaksbuljongtärning
1 ägg
1/2 gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk jordnötssmör
4 msk havregryn
Lite chilikrydda
Lite cayennekrydda
Lite färsk koriander (ca 1/6 av en kruka)
Örtsalt

Koka linserna enligt förpackningen med en buljongtärning. Häll bort vattnet. Låt dem svalna nästan helt.
Riv morötterna och löken och blanda ner det i linserna. Tillsätt grynen och resterande ingredienser. Låt det stå och svälla en stund.
Smält smör i en stekpanna och klicka ut små biffar i stekpannan. Gör dem små och låt dem sätta sig innan du vänder dem.
Servera med en yoghurtsås eller keso och t.ex. bulgur och/sallad.

Smaklig måltid.

Instagram: lisasmatochbak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation