Zuleikatårta

Min syrra bjöd på födelsedagsmiddag tidigare i veckan. Hon bjöd på en jättegod laxrätt till huvudrätt. Jag lovar att jag ska fixa receptet till er. ;) Till dessert hade hon bakat sin favorittårta som är en dröm för alla mandelälskare.

20131005-170933.jpg

Ingredienser:
100 g sötmandel
3 äggvitor
1 dl socker

Kräm (garnering):
3 äggulor
3/4 dl socker
2 dl vispgrädde
50 g smör
1/2 påse mandelspån
eller hackad och rostad mandel

Sätt ugnen på 175 grader. Skålla och mal mandeln. Vispa äggvitorna hårt. Blanda mandeln med sockret. Vänd ner vitorna försiktigt. Bred ut i en smörad och bröad springform (ca 23 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 min.

Stjälp upp bottnen och låt den svalna.

Gör krämen till överdraget:
Blanda äggulor med grädde, smör och socker i en kastrull. Sjud krämen tjock under omrörning. Låt krämen svalna lite och bred den sedan på bottnen. Garnera med mandelspån.

Den är verkligen supersmarrig och lätt att göra.

20131005-172629.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation