Dinkelpizza

Idag fick vi ett riktigt sug efter hemlagad pizza. Idag bakade jag bottnen på dinkelmjöl, mums vad god den blev.

20131026-202047.jpg

20131026-202105.jpg

Deg:
2,5 dl vatten
1 pkt blå jäst
3 msk olivolja
Dinkelmjöl (ta lite i taget tills degen släpper bunken)
Salt

Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Lös den med vattnet. Tillsätt olja och salt och därefter mjölet – lite i taget tills degen är smidig. Låt den jäsa i 45 min.

Under tiden gör du:
Tomatsås:
1 fp passerade eko tomater
2 pressade/rivna vitlöksklyftor
2 tsk honung
Oregano
Svartpeppar
Salt

Fräs vitlöken i lite olja, tillsätt passerade tomater och kryddor. Låt det småputtra tills degen har jäst klart.

Topping 1:
Riven ost
Bacon (förstek i bitar)
Färska champinjoner
Tomater (ta bort den vattniga delen)
Mozarella

Topping 2:
Riven ost
Bacon
Chevréost
Ringla över lite honung
Pinjenötter

Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut degen tunt på ett bakplåtspapper. Bred på tomatsås (hälften ungefär, resten kan frysas in), sedan 3/4 av den rivna osten och därefter resten sv toppingen.

Tjoff in i ugnen i ca 15 min.
Servera med ruccolasallad.

Visste du att dinkelmjöl har ett GI-värde på 48 jämfört med vetemjöl som har 81. Dessutom innehåller dinkelmjöl
mer protein.

20131026-202322.jpg

20131026-202337.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation