Vietnamesiska rispapperrullar

Igår testade vi att göra egna rispappersrullar för första gången.
Jag googlade på olika recept och komponerade sedan ihop en egen variant. Det blev supergott! Ingen barnvänlig mat här hemma dock så barnen fick köttfärssås och pasta. :)

20130917-195023.jpg
2-4 personer:
4 fläskkotletter (ta bort benen)
0,75 dl teriyakisås
Lite riven färsk ingefära
Salt
Svartpeppar
Olja

Rispapper till springrolls

Böngroddar (på konservburk)
Smala moröttsstavar
Isbergssallad
Färsk koriander

Dippsåser:
1. Sweet chilisås
2. Japansk soja (sushisoja)

Inlagd ingefära

Skär köttet i skivor. Marinera i teriyaki, ingefära, lite olja och kryddor i ca 30 min i kylen.
Stek i olja.

Koka upp vatten. Doppa rispappret i några sekunder. Fyll det med kött och grönsaker. Vik ihop det till en rulle.

Doppa i såserna och njut!

Här finns ytterligare ett recept med spännande dippsåser om du är sugen på att spetsa till såserna lite mer.

Rispapper hittade jag på den asiatiska hyllan på ICA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation