Lax med broccolitimbal

Jag är ett stort fan av broccoli. Visste du att broccoli innehåller mer c-vitamin än apelsin? Japp, så är det!

I söndags gjorde jag min variant på en god broccolitimbal. Enkelt och gott! Våra två barn älskar fisk så vi äter det oftast två gånger i veckan. Lax och torsk är favoriterna. Det blev laxfiléer till timbalen samt pressad potatis för de som ville ha det.

20130903-210407.jpg

20130903-210420.jpg

Ingredienser till 2 pers:
250 g broccoli
1,5 dl mjölk eller grädde
3 ägg
1 mozzarellaboll
Salt
Vitpeppar

Koka upp broccolin. Mixa den med en mixerstav. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor. Lägg broccolin i en form. Häll över äggblandningen. Skiva mozarellaosten och lägg den ovanpå. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20-25 min. Den ska vara fast och osten ska få lite färg.

Äkta timbal gör man i vattenbad. Men det funkar utmärkt så här också. :)

Nu blir det både lite glass och choklad efter en 12-timmarsdag på jobbet. Sockerchock, japp det är vad jag är sugen på just nu! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation