Frallor (glutenfria och LCHF)

I förgår bakade jag glutenfria frallor som även funkar om du vill äta LCHF-kost. Asså jag har inte gått och blivit en ren LCHF:are vilket man kanske kan tro. Jag äter kolhydrater. Men jag försöker att äta mindre då min mage mår så mycket bättre. Kolhydrater i form av frukt, bulgur, quinoa, rotfrukter, en och en annan kaka, choklad och godisbitar är kolisar som slinker ner då och då.. ;) Jag tycker inte om förbud, men jag vill må bra!

Det här receptet hittade jag hos 56kilo.
Ingredienser till 6 frallor:
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
2 tsk bakpulver
1,5 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 dl turkisk yoghurt
2 ägg
3 msk smält smör/olja

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa upp äggen och blanda i fettet och yoghurten.
Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan ihop allt. Låt det stå och svälla i 5 min.
Forma till 6 runda bullar med vattenfuktade händer. Lägg på ett bakplåtspapper och pensla med ägg eller smält smör. Sätt in i ugnen i ca 15 min.

20130906-162815.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation