Varning för farligt goda Dumlekakor

Bakveckan fortsätter och ingen är gladare än jag. Jag skulle kunna baka varje dag, men det kan jag ju inte. Hade jag bara haft tid och massor med fikagäster som kom åt upp allt så hade jag garanterat gjort det. En liten dröm är att öppna ett eget litet idylliskt café någon gång i framtiden.

För ett par veckor sen smakade jag de godaste kakorna på länge, nämligen Dumlekakor. De är 100 gånger godare än de ser ut. De går att frysa och är därför perfekta kalaskakor som kan bakas några dagar innan själva kalaset.
De är lätta att göra och de är väldigt hälsosamma. ;) haha (not)

20130807-173616.jpg

Ingredienser till ca 30 kakor:
200 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
30 st dumlekolor
30 st noblesse orginal

30 aluminiumformar

Sätt ugnen på 175 grader. Finfördela smöret i mjölet blandat med sockret och bakpulvret. Arbeta ihop till en deg. Jag körde allt i min älskade Kitchen Aid. Hur har jag klarat mig utan den innan?
Sätt ut 30 aluminiumformar på bakplåtar. Rulla små bollar och lägg en boll i varje form. Tryck i en dumle i mitten av varje.

20130807-174306.jpg
Sätt in i ugnen i ca 15 min. Lägg genast en Noblesse på varje kaka. Låt dem svalna.

20130807-174458.jpg

Receptet hittade jag på bloggen “Bakverk och fikastunder.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation