Den här fiskgratängen med torsk och dill är busenkel att tillaga och är väldigt populär här hemma.
Ingredienser till 2-4 pers:
1 msk smör
Ca 2 msk mjöl
Ca 5 dl gräddmjölk
1 fiskbuljongtärning
Rikligt med dill ( jag tog ca 3/4 av en liten fp fryst dill)
Vitpeppar
Salt
400 g torsk
Tina torsken om du använder djupfryst.
Smält smöret, tillsätt lite mjöl i taget och vispa runt. Tillsätt sedan lite mjölk i taget och vispa hela tiden för att undvika klumpar. Koka upp och sjud några minuter. Tillsätt dill, lite salt och vitpeppar.
Dela torsken i bitar och lägg dem i en form. Häll över dillsåsen och sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20-25 min. Dela på en fiskbit och checka av att den är vit och färdig för servering.
Servera med potatis och gröna ärtor.
Senast kommenterat