Lutande vaniljpannacotta utan socker

Har ni gjort lutande pannacotta någon gång? Det ser så festligt ut tycker jag. Igår gjorde jag en sockerfri variant som blev jättegod.

1 port:
1,25 dl vispgrädde
En liten nypa Madagaskar vaniljpulver
3/4 av ett gelatinark
Ev. sötning (jag tog 1 tsk agavesirap)

Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5min. Koka upp grädden med vaniljpulvret och ställ kastrullen åt sidan. Rör i gelatinbladet och ev. sötning och rör runt tills bladet har smält helt.

Häll upp i glas. Vill du ha en lutande pannacotta kan du göra så här.

20130711-095920.jpg

Sätt in i kylen i ett par timmar. Servera med bär.

20130711-095958.jpg

20130711-100013.jpg

Ps! Tycker ni att det har varit mycket sockerfritt nu? Ja, jag försöker få bukt på mitt sockerberoende under veckorna iaf. Men ni som vill ha tips på sockerbak/efterrätter. Det kommer till helgen. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation