Key lime pie

Den här pajen var riktigt god och lätt att göra. Den klassiska varianten av den här pajen är med digestivebotten, men idag testade jag att göra efter ett recept med sonens favoritkex – Oreo.

20130712-204901.jpg

Botten:
1 pkt Oreokex med chokladfyllning
50 g smält smör

Mixa kexen fint och blanda sedan ihop med det smälta smöret. Platta ut i en pajform och förgrädda på 200 grader i 5 min. Låt det svalna.
Sänk ugnstemperaturen till 150 grader.

Fyllning:
400 g kondenserad mjölk
4 äggulor
Limesaft från 2-3 limefrukter

Blanda ner en äggula i taget i den kondenserade mjölken. Pressa i limesaften. Orginalreceptet innehåller saft från 3, men jag pressade från 2 och det blev jättebra.
Häll på pajskalet och sätt in i ugnen på 150 grader i 10-12 min.

20130712-205453.jpg
Låt den svalna!

Receptet hittade jag på SvD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation