Fläskfilé med ett gott täcke

Här kommer receptet som jag lovade er.

20130721-170140.jpg

Ingredienser till 4 pers:

500 g fläskfilé
2 msk smör
Salt
Vitpeppar

Täcke:
1 mozzarellaboll
1 kruka färsk basilika
25 g valnötskärnor
50 g soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor

Sås:
3 dl sky+vatten
2 msk kalvfond
2 msk mjöl
1 dl creme fraiche
1 tsk soja

Putsa filén och bryn den till brun fin färg i smör. Salta och peppra. Lägg den på ett skärbräde och skiva den i cm-stora skivor. Häll ner 3 dl vatten i stekpannan och sila sedan ner skyn i en kastrull.
Koka upp skyn och fonden. Blanda vetemjöl med creme fraiche och vispa ner i skyn. Koka upp, blanda i soja och krydda.

Hacka tomaterna, vitlöken, valnötterna och nästan all basilika. Skär osten i små tärningar.

Lägg filén i en ugnsfast form. Lägg över basilikan, nötterna, tomaterna, vitlöken och osten.
Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 15 min. Lägg över resten av basilikan.

Servera med såsen, harricovertes för LCHF och även klyftpotatisar/halvor om du vill ha kolisar.

20130721-171615.jpg

Receptet kommer från tidningen Allas nr 08/11.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation