Auberginegratäng

Idag gjorde jag en auberginegratäng för första gången och det var inte sista vill jag lova. Det var supergott och ett perfekt alternativ till potatisgratäng. Till gratängen grillade vi Scans färdigmarinerade grillspjut av fläskytterfilé. Egentligen föredrar jag egenmarinerat, men idag kom vi på att vi ville grilla när hungern redan hade kommit så då fick det bli färdigmarinerat och det smakade riktigt gott.

20130706-234936.jpg
Auberginegratäng till 2-3 stora:
1 aubergine
1-2 vitlöksklyftor (efter smak)
Grädde eller gräddmjölk
Riven ost
Salt
Svartpeppar
Olivolja till formen

Sätt ugnen på 200 grader. Ringla lite olivolja i en form. Skiva auberginen och lägg ett lager i formen. Salta, peppra
och pressa/riv över vitlöken så varje aubergineskiva får lite vitlök. Lägg på ett till lager med aubergineskivor och häll över grädde/gräddmjölk så att det täcker första lagret. Riv över rikligt med ost.
In i ugnen i cirka 20 min.

Gott gottigottgott!

20130706-235652.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation