Älskade frukost

Endel har svårt att få i sig frukost, jag är tvärtom. Jag är alltid hungrig och sugen på frukost på morgonen. Frukostbuffén på hotellet var helt ok, men innehöll mycket “onyttigt”. Jag gillar sött, men har aldrig gillat söta frukostar som choklad- och marmeladmackor, söta flingor, kakor, crossianter och annat. Jag gillar att starta dagen hälsosamt med mycket protein så man håller sig mätt. Om man äter ljusa mackor eller sockerfyllda flingor blir man ju hungrig efter ett par timmar igen. Inte min cup of tea.
Dagens frulle blev grekisk yoghurt blandat med kvarg, varvat med varma blåbär och hallon och med lite av min egna müsli på toppen. Till detta ett par knäcke med färskost och ett kokt ägg med lite majonäs. Fett ökar ju mättnadskänslan något enormt och äter man lite kolhydrater i en måltid behöver man hämta energi från ett annat näringsämne. Fett innehåller ju väldigt mycket energi.

20130707-100816.jpg

20130707-100827.jpg
Man äter ju med ögat med, eller hur?

Nu har jag lagt kycklingfiléer i en god marinad (den som fick lovord från sonen) så vankas det grillning i em igen. Man får passa på nu när sommaren är här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation