Torskgratäng

Idag blev det en torskgratäng a la Lisa. Egentligen skulle jag gjort svärmors fiskgratäng med dill, men just när jag skulle i med dillen upptäckte jag att den var slut så jag fick tänka om.
Istället blev det en gräddig gratäng med smak av chili och oregano. Den blev riktigt mumsig.

20130623-173150.jpg

20130623-173203.jpg
Gör så här:
Smält lite smör i en kastrull, vispa i ett par msk mjöl. Häll i lite mjölk i taget, ca 2 dl totalt och låt det sjuda. Häll i 2 dl grädde och låt det sjuda tills såsen har tjocknat. Smula i en fiskbuljongtärning och blanda i 3 msk chilisås. Krydda med salt, vitpeppar och oregano.
Lägg de tinade torskfilébitarna (jag använde 4-pack filéer) i en form, häll över såsen och riv över lite god ost. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 20 min.

Servera med färskpotatis och en sallad.
Lchf: Servera med sallad, gröna ärtor och broccoli.
(Gratängen innehåller ju några kolisar i form av lite mjöl till redningen och lite socker i chilisåsen.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation