Rågsiktskakor med rivna morötter

Min mamma “gästbloggar” här idag. Hon bakade bröd och kakor igår och sms:ade över bilder till mig. Söta mamma! De var så goda sa hon så vi vill dela med oss av recepten till er. ;)Först ut är det här brödet.

20130614-111026.jpg
4 st stora brödkakor:
50 g jäst
6 dl ljummen mjölk
50 g smält smör
2 tsk salt
3/4 dl ljus sirap
1 dl finrivna morötter
13-15 dl rågsiktsmjöl

Smula jästen i en bunke och lös upp med mjölken. Tillsätt resten och arbeta ihop till en deg för hand eller i en bakmaskin. Låt degen jäsa i 40 min.
Dela upp degen i 4 delar, forma till runda bollar och tryck ut till runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Nagga kakorna med en gaffel och låt dem jäsa i ytterligare en halvtimme. Om man vill kan man göra ett hål i mitten med ett litet glas. Sätt ugnen på 220 grader och grädda bröden längst ner i ugnen i 12-15 min.

Vitaminrikt och saftigt bröd.

Receptet kommer från tidningen “Hembakat” nr 3 2013.

2 Thoughts on “Rågsiktskakor med rivna morötter

  1. Härligt med nybakat bröd och med morötter blir det riktigt bra :)

Leave a Reply to milla Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation