Knäckig jordgubb- och rabarberpaj med vit choklad

Ikväll (eller igår, 00:05 nu ;) )hade vi härliga vänner på middag och till efterrätt gjorde jag den här mumsiga pajen.

20130607-000715.jpg

Jag brukar göra en annan god jordgubb- och rabarpaj med ett frasigt täcke, men idag testade jag ett nytt recept med ett knäckigt täcke som jag hittade här.
Den blev jättegod!

Steg för steg:
2 stora bladskaft rabarber
1 ask jordgubbar
Lite potatismjöl

Skiva och lägg i en form, pudra över lite potatismjöl.

20130607-001118.jpg

Smält 150 g smör i en kastrull.
Blanda i 0,5 dl sirap.
Häll i 1 dl grädde. Ta kastrullen från plattan.

I en bunke blandar du 3 dl havregryn, 2 dl mjöl, 2 dl socker och 1 tsk bakpulver. Blanda ihop med smörblandningen och häll över jordgubbarna och rabarbern.
Riv över lite vit choklad.

20130607-001518.jpg

Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 25 min. Låt pajen stå i ca 20 min innan du serverar så att täcket stelnar till och blir knäckigt.
Servera med vaniljglass eller vaniljvisp.

Mums fillibabba!

Följ bloggen i bilder på Instagram: lisasmatochbak

One Thought on “Knäckig jordgubb- och rabarberpaj med vit choklad

  1. Pingback: Knäckig jordgubb- och rabarberpaj | Josefines Skafferi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation