Ikväll (eller igår, 00:05 nu ;) )hade vi härliga vänner på middag och till efterrätt gjorde jag den här mumsiga pajen.
Jag brukar göra en annan god jordgubb- och rabarpaj med ett frasigt täcke, men idag testade jag ett nytt recept med ett knäckigt täcke som jag hittade här.
Den blev jättegod!
Steg för steg:
2 stora bladskaft rabarber
1 ask jordgubbar
Lite potatismjöl
Skiva och lägg i en form, pudra över lite potatismjöl.
Smält 150 g smör i en kastrull.
Blanda i 0,5 dl sirap.
Häll i 1 dl grädde. Ta kastrullen från plattan.
I en bunke blandar du 3 dl havregryn, 2 dl mjöl, 2 dl socker och 1 tsk bakpulver. Blanda ihop med smörblandningen och häll över jordgubbarna och rabarbern.
Riv över lite vit choklad.
Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 25 min. Låt pajen stå i ca 20 min innan du serverar så att täcket stelnar till och blir knäckigt.
Servera med vaniljglass eller vaniljvisp.
Mums fillibabba!
Följ bloggen i bilder på Instagram: lisasmatochbak
Pingback: Knäckig jordgubb- och rabarberpaj | Josefines Skafferi