Falafel med bulgur och fetaostsås

En gång i tiden var jag jag vegetarian. I hela 8 år! Jag gillar verkligen vegetarisk mat och det känns hälsosamt och bra. Dagens middag gick hem hos alla i familjen, alltså även hos de små busfröna. :)Nu ska vi försöka att laga vegetariskt en gång i veckan iallafall.

20130611-184931.jpg
Ingredienser till 2 stora och 2 små:
2 burkar konserverade kikärtor
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk mjöl
2 msk fryst persilja (eller hackad färsk)
1,5 tsk spiskummin
Lite cayennepeppar
1 msk rapsolja
Örtsalt /vanligt salt

Ströbröd till panering
Rapsolja till stekning eller fritering

Häll av vätskan från kikärtorna och skölj av dem med vanligt vatten. Blanda allt i en bunke och mixa med en stavmixer eller i en mixer.
Forma till bollar och rulla dem i ströbröd.
Stek i olja eller fritera i fritös.

Vi serverade dem med bulgur och en fetaostsås som jag gjorde på creme fraiche, örtsalt och mosad inlagd fetaost.
Det är också supergott att äta dem i ett nybakat pitabröd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation