Räkpaj med chilikeso

Ikväll är mannen på annat håll och jag och barnen fick istället middagsbesök av sonens bästis och mor. Jag gjorde en räkpaj till oss vuxna och barnen önskade hamburgare med Friscobröd.

20130524-225343.jpg

Ingredienser till 4-6 personer:

Pajdeg:
75 g smör
2,5 dl vetemjöl
0,75 dl kesella lätt

Fyllning:
3 ägg
200 g riven ost
200 g skalade räkor
1 ask keso chili chipotle

Finfördela smöret i mjölet. Blanda i kesellan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en pajform och ställ in den i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Gör några hål i pajskalet med en gaffel. Sätt in och förgrädda skalet i 10 min. Blanda ihop fyllningen. Häll fyllningen i skalet och sätt in i ugnen i 25 min.

Servera med en god sallad.
Receptet kommer från Arla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation