Köttfärslasagne med tomat, morot, keso och ost

Idag gjorde jag en köttfärslasagne till middag. Istället för klassisk bechamelsås blandade jag riven ost med keso. Den blev fantastiskt god. Med tanke på keson, osten och köttfärsen så är den även väldigt proteinrik vilket gör den mättande och musklerna jublar på köpet.

20130522-191042.jpg
Ingredienser till 4-6 personer:
Köttfärssåsen:
500 g blandfärs eller nötfärs
2 rivna morötter
1 burk passerade tomater
2 msk ketchup
2 pressade vitlöksklyftor
Oregano
Basilika
Vitpeppar
Svartpeppar
Salt

Oströran:
500 g keso
200 g riven ost

Häll över:
1,5 dl mjölk

Riv över:
1 dl riven ost

Lasagneplattor

Bryn köttfärsen i smör/olja, riv ner morötterna och fräs ihop en stund med vitlöken. Blanda i de passerade tomaterna och kryddorna. Låt det småputtra en stund.

Blanda keson och osten.
Lägg ett tunt lager med köttfärssås i en ugnsform. Lägg ett lager med plattor, sen ett lager med oströra+köttfärssås, sen ett lager plattor, därefter ett lager oströra och slutligen plattor och köttfärssås och riven ost. Häll över mjölken och sätt in i ugnen på 200 grader i cirka 30 min.

20130522-192112.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation